Wednesday, September 30, 2009

Cara- cara nak buat Kad Jemputan Yang Lebiy Save Bajet - Nih Contoh Kad Jemputan Aku











Barang Yang Di perlukan untuk Buat Kad Jemputan Yang Save Bajet

1. Gam
2. Gunting
3. Reben (ikot Kaler kita suker)
4. Kulit Depan untuk KAd Jemputa ( Beli Mydin Jek)
5. Ketas A4 Kaler Pink ( dlm 50 keping harge 2.50 Jek Mydin)
6. Sampul surat Putih (dlm 50 Keping harge dlm 3.00 Beli Mydin Jek)


Desing untuk Bahagian Dalam Aku Buat sendirik gune Microsoft Word ajeh..
So Map untuk ke Ramah Pengantin Pun, Aku buat dlm microsoft Word juga..
Senang jekk Buat kad nih..Untuk Menyiapkan Kad jemputan nih lebiy kurang dlm 2 minggu laa Mase aku ambil..time kerja curik2 design kad heheh..

so Kalu Korang Nak tahu lebiy lanjut tentang kad nih korang leh laa tanye aku atau isu kan komen okeh.

Nih Contoh Kad Yang Dah Siap :) tunggu nak edar jekk

25 comments:

adzha mss said...

salam... kak, boleh tak akak email pada saya "wording" n design yg akak guna untuk kad kawin akak tu? jika tak keberatan la.. nampak lawa n simple design tu....
email saya --> adzhamss@gmail.com
trima kasih..

kasutbiru said...

dik akak beli cover tuh dkt mydin jek dik..cume akak tambah reben merah dengan cover dlm tuh akak wak snedirik..nanti akak send dkt adik tukcover dalm tuh eh..soryy lambat reply

Anonymous said...

salam.. kak... ble la tolg email kan macamna nak wat kad macam 2..
pening kepala nak support anak sedara nak kawin bulan 11 nie tp badget x cukp..

tolong ye kak.. email kat sy...
enazarena@yahoo.com

tima kaseh ye kak...

{ Ms ReESyA } said...

kak caner nak buat yg kat dlm kad tu..ley tolong email kat sy taw cara2 dia..guna software aper n hw to design..ni email sy..nfk2310@gmail.com
tenkiu kak

Anonymous said...

salam kak..akak gne software ape ye tuk kad 2..boleh email kat saya x?..bilah_izzah87@yahoo.com

kasutbiru said...

soryy semua saya dah lama tak update my blog..soryy tak berkesempatan nak reply msg korang semua.

ShArIfAh SuHaImI said...

salam... kak, boleh tak akak email pada saya design yg akak guna untuk kad kawin akak tu? jika tak keberatan la..
email saya --> eifa.04@gmail.com
trima kasih..

zue said...

kak,bleh tak send kan format word akk..
nie email sy zue.rafiq@gmail.com

kasutbiru said...

dik zue nak format die ker..alar dah lama dah x de..akak nye pc baru format nih..semua data lama dah hilang..nak bile tuh dik..secepat yg mungkin ka..kalau nak juga..akak bleh try buat satu lagi tuk adik..

Siti rauzdah binti Abdullah said...

berapa harga kad 2 yang akk beli kt mydin..?

ctie farhana said...

akak mcner nk wat ek.. sye xreti.. akak leh tlg bgtw step2 die... thank kak email sye ek.. blueberry_fara@yahoo.com

Insan Biasa said...

Soryy Siti Rauzdah Binti Abdullah lambat reply..akak beli dulu bawah rm10 jek dik..skrang akak tak pasti harge tu dah naik atau stay sama..adik try pegi servey tengok..Ctie Farhana soryy lewat reply msg..nanti akak send contoh ya..dkt emil adik

ctie farhana said...

baik kak.. akak der bg email.. tpi saye xdapat pe2 pon kt email tue

Insan Biasa said...

okey dik akak dah attached tu try chek ya

Anonymous said...

akak..cntek sgt.sya mmg tgh cari nk buat sdri mcm ni..lawa sgt2..kak tlg emel saya mcm mana ye..tq sgt2.. teah_mickey@yahoo.com

Anonymous said...

akak..cntek sgt.sya mmg tgh cari nk buat sdri mcm ni..lawa sgt2..kak tlg emel saya mcm mana ye..tq sgt2.. teah_mickey@yahoo.com

Anonymous said...

salam kak..saya nk jugak.,cntek sgt2..emel kt sya ye design dlm tu..tq sgt2..
teah_mickey@yahoo.com

fatehah said...

salam kak..saya nk jugak.,cntek sgt2..emel kt sya ye design dlm tu..saya mmg nk wt sdri.nk save bajet.hehe..ni emel..
teah_mickey@yahoo.com

Anonymous said...

salam kak..saya nk jugak.,cntek sgt2..emel kt sya ye design dlm tu..saya mmg nk wt sdri.nk save bajet.hehe..ni emel..
teah_mickey@yahoo.com

lala said...

salam kak..saya nk jugak.,cntek sgt2..emel kt sya ye design dlm tu..saya mmg nk wt sdri.nk save bajet.hehe..ni emel..
teah_mickey@yahoo.com

lala said...

slm kak..blh tlg emel kan x? saya mmg tgh cari mcm mna nk wt kad sdri.tgt kak wt cntek sgt2...tlg kak ye...nk save bajet.hehe
teah_mickey@yahoo.com

lala said...

akak tlg emel kan design dlm tu.saya nk save bajet.tq sgt2 kak..
teah_mickey@yahoo.com

lala said...

kak tlg emel design dlm tu.pless...tq sgt2..
teah_mickey@yahoo.com

Anonymous said...

kak tlg emel design dlm tu.pless...tq sgt2..saya nk wt sdri save bajet..hee
teah_mickey@yahoo.com

Insan Biasa said...

Assalamualaikum dik lala akak da xde soft copy tuk kad kahwen tu..sorry..semua da hilang..sb da lama tu..da 4 tahun lbh..xde simpan lg..sorry ya..akak buat guna micrisoft office utk cover dlm..cover luar akak beli dkt mydin je.